четвер, 9 серпня 2018 р.

                                      

                              А ВСЕ Ж НЕСТЕРПНА БЕЗНЕВИННА КАРА
        Під такою назвою в приміщенні бібліотеки було проведено літературно-мистецьку подорож приурочену до 80-річниці від дня народження Василя Стуса. 
        В вступному слові "Осягнення долі", директор історико-краєзнавчого музею Лукеча Ганна розповіла, що час, в якому випадає жити. не обирають. Він надається людині Богом разом з першим подихом, як час нашого існувння. І щоб зберегти постать Василя Стуса як живої людини- з її перемогами та поразками, злетами та падіннями ми повинні осмислити всю суперечливість і складність життя поета.
          Учасники гурту "Надія" провели літературно-музичну композицію "Свіча у кам'яній пітьмі", де були прочитані вірші Василя Стуса та виконані  українські пісні.
           У своїх виступах "І все то те - немов дари Господні"-  Чаус Олеся та "Життя після смерті" - Йосипчук Володимир - розповіли про життєвий та творчий шлях поета, а також про перепоховання Василя Стуса, Юрія Литвина та Олексія Тихого.
           До даного міроприємства було оформлено книжково-ілюстративну виставку 
"...До тебе, Україно, наша бездомная мати, струна моя перша озветься...".


                                                       «УКРАЇНА: УТВЕРДЖЕННЯ НЕЗАЛЕЖНОЇ 
                                 ДЕРЖАВИ 1918 - 1919 РОКИ» 
Конференція була присвячена січневим ювілейним датам України.
       Про 100-річчя проголошення ІV Універсалу УНР та День Соборності України-  ці події висвітлив у своєму виступі голова товариства "Просвіта" Володимир Йосипчук. 
      Студент ІІІ курсу Ужгородського університету Роман Лембак розповів про конгрес, який відбувся 21 січня 1919 року в місті Хусті. На даному конгресі було прийнято рішення про возз'єднання Закарпатської України з Великою Україною. Та за Сен-Жерменським мирним договором 1919 року Закарпаття під назвою Підкарпатська Русь увійшла до складу Чехословаччини. Було проглянуто фільм "Срібна Земля".
     "Гуцульська Республіка у боротьбі за незалежність." З подіями, що відбулися з листопада 1918 по червень 1919 року на Закарпатті поділився Іван Лета, учасник АТО. Та своїми враженнями від прочитаної книги Степана Клочуряка "До волі" поділився Василь Йосипчук, пенсіонер.
      "Через Крути у майбуття" - ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідолмлення нашого права жити на власній землі та святого обов'язку - боронити її - з такою інформаційною довідкою виступила учениця школи-інтернату Мар'яна Спасюк та було переглянуто презентацію на дану тематику.
       В бібліотеці була оформлена книжково - ілюстративна виставка "Незалежна Україна - обличчя нової епохи".
      Ганна Лукеча, директор історико-краєзнавчого музею, запросила присутніх  переглянути експозиції музею.     






                    ДУМИ МОЇ, ДУМИ МОЇ...

      Під такою назвою в бібліотеці був проведений літературно-музичний вечір до 204-річниці від дня народження Тараса Шевченка.
       Учасники вечора взяли участь в читанні віршів Тараса Шевченка, а учасниці гурту "Надія" виконали українські пісні.
       На завершення дійства, всі виконали шевченківський "Заповіт" та взяли участь у загальноселищному мітингу.





 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.