четвер, 4 квітня 2019 р.

Августин Волошин І Карпатська Україна

       Даний краєзнавчий день був проведений в приміщенні бібліотеки спільно з учнями Великобичківського ліцею
       До присутніх звернулася О.Куко, завідуюча філіалом і подякувала всім присутнім , що відгукнулися на запрошення. Головною частиною нашого заходу є історичні дані про керівників та учасників славної сторінки в історії нашого краю і Українии, а літературно-музична композиція, покликана засобами поезії і пісні  віддати честь і славу героям і мученикам нашого народу.
        Панахиду за померлими січовиками відправив о. Орест, настоятельГКЦ.
        Година пам'яті  "Августин Волошин - Президент Карпатської України" - яку провів вчитель ліцею В. Йосипчук. Він висвітлив історичні події пов'язані з Соймом Карпатської України. бо на Соймі було прийнято документи про незалежність, державний устрій, назву, мову, прапор, герб і гімн Карпатської України. Таємним голосуванням був вибраний президент. Ним став 
о. Августин Волошин.
        В. Васильчук, учень ліцею провів історичну годину "В.Гренджа-Донський. Тортури в спортивному залі". Він поділився страшними відомостями про те, що у нашому селищі, в спортивному залі горожанської школи, влаштували катівню середньовічного зразка, в яку помістили 300 січовиків. Їх нещадно били і мучили. Частину ув'язнених вивезли в інші табори, а більшість розстріляли на околицях села.
         Рефератами про В.Кузьмика, М.Волощука, М.Мандзюка та про сім'ю Лембаків поділилися Кузьмик Роман, Хараїн Марія, Лембак Ганна та Швець Наталія.
         Учасники гурту "Надія" провели літературно-музичну композицію "Творцям і оборонцям Карпатської України".
          "Велич і трагедія Карпатської України" під такою назвою було оформлено книжкову виставку в бібліотеці та на загальноселищному мітингу.
             








          

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.