середу, 2 вересня 2015 р.

                                           «Коломийки понад горами»

 В теплий серпневий недільний день, працівники культури селища Великий Бичків, відзначали 85-річчя від дня народження  народної поетеси Олени Миколаївни Чупак.

Краєзнавчий день було проведено в селищній бібліотеці-філії №8.  Запросили  внучку Олени Миколаїіни – Ганну, а також зібралися на дійство небайдужі до поезії люди, члени товариства «Просвіта», користувачі бібліотеки.

Інформацію про біографію та поетичну діяльність Олени Чупак  підготували працівники бібліотек Марія Попович та Кузьмик Наталія, працівниця музею Марина Шпиток. Вірші та коломийки Олени Чупак читали учні ЗОШ № 2: Дребіт Валентина,  Махіборода Павло, Ілик Юліанна, Вайнагій Наталія, Климпотюк Аделіна, Оковецька Ромена, Ткачук Іванна. Пісні «Україна – це ти» та  «Де така ще є земля» - виконала Вероніка Божук.

Дуже цікавим був виступ заслуженого працівника культури України та Члена Національної Ліги  українських композиторів, директора дитячої музичної школи Василя Поповича, який розповів про своє знайомство з Оленою Миколаївною, запис відео та диску з віршами, які читала сама авторка та піснями, які виконував ансамбль пісні і танцю «Лісоруб», Наталія  та сам Василь Попович.
  Про  написання двох книг, упорядником і спонсором видання яких був також Василь Васильович -  «Дарую пісню Верховині»та «Краплини моєї душі або Ніби вчора…» (збірники поезій та пісень).
Продекламував деякі вірші та під акомпанемент акордеону, заспівав пісні на слова Олени Миколаївни ( музику до яких написав сам автор).

Зі спогадами про колегу по перу, поділилася голова товариства «Просвіта» Ірма Герлан  і зачитала свій вірш присвячений Олені Миколаївні.

Куко Ольга,завідувачка філії № 8, оформила книжкову виставку «Краплини її душі».

В кінці всі присутні зробили фотографію на згадку про участь у даному заході,а також було запалено свічку та покладено вінок на могилу Олени Миколаївни, який презентувала селищна рада (голова О.Зеленко).




















Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.