вівторок, 21 лютого 2017 р.

                                Життя її піснею стало

    Третього січня  у залі засідань селищної ради цінителі поетичного слова організували   вшанування пам'яті місцевої поетеси Миколаї Божук.
    Ведуча вечора О.Горощак представила присутніх - представники місцевого врядування, родина Божуків, працівники краєзнавчого музею, бібліотеки, вчителі-філологи з вихованцями. Кожен з присутніх став учасником обговорення життєвого і творчого шляху поетси та його значення для розвитку літератури та культури нашого краю.
     Цікавим був виступ Й. Божука - голови селищної ради, який презентував книгу М.Божука про родовідне дерево Божуків.
     Директор краєзначого музею Г.Лукеча представила присутнім про життя поетеси, акцентувала на її нелегку долю та прогресивність мислення.
      Постать поетеси стала об'єктом наукового дослідження. У 2009 році  було видано книгу "Миколая Божук. Я зберу той жар у пісню...". Упорядником видання стала цінителька та знавець творчості М.Божук Н. Ребрик. Про цю книгу та її автора розповіла директор школи-інтернату Л. Ільчук.
     Присутні мали змогу ознайомитися із виставкою літератури, фотоматеріалами та виданнями преси, яку підготували працівники бібліотеки і озвучила завідуюча філілалом № 8 О. Куко.
     Учасниками літературно-музичної композиції стали  О.Чаус, В. Данюк, О. Петльоха та їх вихованці Н. Негре, Д. Шпиток, М. Чаус.
      Маючи в арсеналі бібліотек книги про Миколаю Божук ми отримали можливість популяризувати творчість поетеси серед населення селища та підростаючого покоління, адже Миколая - унікальна особистість, життя якої може слугувати прикладом для наслідування.
















     
                          

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.